Mi az a digitális ügynökség? Miért jó neked, vállalkozónak?

Share on facebook
Share on email

Mi az a digitális ügynökség?

Ezt leginkább úgy érdemes elképzelni, hogy összegyúrunk egy webfejlesztő, egy grafikus és egy marketinges vállalkozást, kivonjuk belőle a pénzközpontú esetiséget, és megfűszerezzük modern eszközökkel. Egy digitális ügynökség szinte mindent meg tud tervezni és el tud végezni, amire egy cégnek szüksége lehet. Weboldal, appok, arculat, logó, névjegykártya, szórólap és egyéb kreatívok, közösségi média menedzsment, hirdetéskezelés, analitikai platformok bekötése, automatizált riportok, bármi.

Vállalkozóként sokrétű kompetenciával kell rendelkezned ahhoz, hogy a legtöbbet hozd ki a cégedből. Gondolj bele, a vállalkozásodnak vannak pénzügyei, logója, arculata, sok esetben van emberi erőforrása, infrastrukturális igényei, ügyfélkezelése, levelezése, weboldala, blogja, tartalmai, termékei, szolgáltatásai, marketingje, ilyen profilja, olyan profilja, és ez a végtelenségig sorolható. 

A digitális ügynökség célja, hogy különböző koordinálatlan alvállalkozók helyett egyetlen helyről szerezz be mindent, amire a vállalkozásodnak digitális és print szinten szüksége van, így egyetlen emberrel tartsd a kapcsolatot, és egyetlen helyről kapj riportot a különböző feladatok elvégzéséről és a főbb teljesítménymutatók aktuális kiértékeléséről. Nekünk megvan a tudásunk, kapacitásunk és azok a költséges eszközök, amivel a legtöbbet tudjuk kihozni a kezünkbe vett projektekből.

Digitális ügynökségként 3 fő témakörrel foglalkozunk:

  • Weboldalak
  • Arculat
  • Marketing

Jó, jó, de ez miben különbözik egy marketing ügynökségtől?

A marketing ügynökségek általában egy adott feladat elvégzésére koncentrálnak (pl.: facebook oldal kezelése, kampánymenedzsment), egy digitális ügynökség pedig a cég teljes digitális működését képes átvenni úgy, hogy üzletileg is értelmezhető adatokat nyerjen ki belőle, és eszerint adjon tanácsot a további működésre, optimalizálja azt, és a többi. Így például egy marketing ügynökség jó eséllyel nem fogja azt mondani, hogy

“A webshop forgalmat különböző szegmensek alapján elemeztük Google BigQuery-ben, és az eredmények alapján érdemes lenne 20%-kal megnövelni a raktárkészletet x,y,z termékekből a következő 2 hónapra.” 

Kérhetsz egyszerűen csak egy névjegykártya tervet, vagy akár teljes digitális stratégiát. 

Szívesen dolgozunk együtt olyan vállalkozókkal, akik szeretnék valójában megérteni, hogy miért jó nekik egy weboldal, hogyan működik a Google rangsorolás, miért fontos a közösségi média jelenlét, mitől lesz jó vagy rossz egy arculat, milyen platformokon érdemes hirdetni, vagy hogy hol, hogyan, mit és milyen rendszerességgel kell kommunikálni a vásárlókkal. A feladatot mi végezzük el, de közben te is megérted, hogy mit és miért csinálunk.

A digitális ügynökségek nem fogják és nem is tudják megoldani az összes problémádat, de jelentősen megkönnyíthetik a működésed. Mi építők, adatelemzők és dizájn szakemberek vagyunk, akiket nem a számla kiállítása motivál, hanem a céged sikere. A te sikered a mi sikerünk is, ami bármilyen rövid távú haszonszerzésnél motiválóbb. 

Tapasztalataink szerint az az együttműködés hatékony, amiben a vállalkozó bevezet minket a saját iparágába, megosztja a tapasztalatait, mesél a termékeiről, szolgáltatásairól és vásárlóiról. Nincs olyan ügynökség, ami minden témakörben naprakész. Nem lehetsz mélyen tájékozott olajfeldolgozásban, asztalosságban, hostel üzemeltetésben és játékforgalmazásban egyszerre. Minden szektornak, szakmának és tevékenységnek megvan a saját nyelvezete, vásárlói típusai, árképzése, trendjei, időszakossága, miegymás. Szakmai kötelességünknek érezzük, hogy ügyfeleink vállalkozásait megértsük, majd hozzátegyük a saját szakmai tapasztalatunkat, és együtt építsünk valamit, amire az ügyfelünk is mi is szívesen tekintünk vissza, akár évek távlatából is. Társadalmunk egyik modern problémája az eldobhatóság jelensége. Egyre kevésbé jellemző hosszú távú kapcsolatok kialakítása megrendelői és kivitelezői oldalon is, de mi még hiszünk benne, hogy igazán jó eredményeket csak bizalommal és törődéssel lehet elérni.

Ha vállalkozó vagy, és azt érzed, hogy többet is ki tudnál hozni a cégedből, keress meg minket. A beszélgetés nem kerül semmibe, és ebben a nyomasztó időszakban még jót is tesz mentálisan. 

A jövőben szakmai tartalmakat fogunk heti-kétheti rendszerességgel publikálni, ezért is érdemes könyvjelzők közé helyezni az oldalunkat. Iratkozz fel és kövess minket a közösségi oldalainkon.

Iratkozz fel!

Új és hasznos szakmai blogbejegyzéseinket fogjuk elküldeni emailben.

További cikkek